Herbalife, 1980-ci ildə qurulduğu gündən bəri, balanslaşdırılmış qidalanma üçün keyfiyyətli məhsulların təqdim edilməsi sayəsində öz missiyasını həyatı daha yaxşıya doğru dəyişmək kimi görür.

Bölmələrin hər birindən daha çox məlumat əldə edin!
Sosial şəbəkələrdəki səhifələrimizə abunə olun

Nə üçün Herbalife?

Brend № 1


Herbalife ‒ artıq 40 ildir ki, insanların həyatını yaxşılaşdıran və dünyanın 94 ölkəsində təmsil olunan beynəlxalq bir şirkətdir. Herbalife şirkətini 1№-li brend edən nədir? Çəkinin azaldılması üzrə effektiv fərdi proqramlar? Yoxsa bu, balanslaşdırılmış qida rasionunun hazırlanması üzrə qiymətli təcrübədir? Şübhəsiz ki, bütün bunlar Herbalife-ın ayrılmaz bir hissəsidir, lakin ilk növbədə Herbalife –insanlardır. Məhsulların keyfiyyətinin qayğısına qalan insanlar, dünyanı daha yaxşı etməyə çalışan insanlar.

Herbalife-ın nə üçün dünyada №1 olduğu barədə daha ətraflı öyrənin.*

* çəkinin azaldılması üçün məhsullar kateqoriyasında, Euromonitor Consumer Health 2018, 2017-ci il üçün məlumatlar

Nə üçün Herbalife?

Yüksək keyfiyyətli məhsullar


Müştərilərimiz hər gün 4,8 milyondan artıq Herbalife kokteylləri qəbul edir! İnsanları bu həcmdə məhsullarla təmin edə bilən istehsalın daimi monitorinqi tələb olunur.

Herbalife şirkətinin bütün məhsulları dünya keyfiyyət standartlarına və onların yayıldıqları ölkələrin qanunvericiliyinə uyğun olaraq ciddi nəzarətdən keçir.

Bu, şirkətin çox sayda sənaye, ticarət və ictimai təşkilatlarda iştirakı ilə təsdiq edilir: Ümumdünya Birbaşa Satışlar Assosiasiyası, Rusiya Birbaşa Satışlar Assosiasiyası, CPO (Bioloji fəallığa malik qida əlavələri istehsalçılarının Birliyi), ABA (Avropa Biznes Assosiasiyası), Milli dietoloqlar və nutrisioloqlar assosiasiyası (MDNA, Rusiya).

Həmçinin Herbalife pəhriz/qida məhsulları istehsalçıları Assosiasiyalarının Beynəlxalq Alyansının (IADSA) təsisçisidir.

Herbalife məhsullarının istehsalı Beynəlxalq istehsal təcrübələrinin, o cümlədən GMP (Good Manufacturing Practice) tələblərinə və "Kritik nəzarət nöqtələrində risklərin təhlili" HASSP (HACCP) qida məhsullarının təhlükəsizliyi üzrə menecment sisteminin tələblərinə uyğundur.

Nə üçün Herbalife?

Əsasında elm dayanır


Yüksək keyfiyyətli məhsullarımızın istehsalının təməlində elmi yanaşma dayanır.

Herbalife mütəmadi olaraq bütün dünyada aparıcı mütəxəssislərin və institutların köməyi ilə klinik tədqiqatlar keçirir və bu tədqiqatların nəticələrindən öz məhsullarının keyfiyyətini daim yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edir.

Xüsusən, Herbalife şirkətinin məhsullarının effektivliyi RTEA Qidalanma ETİ tərəfindən 2014-cü ildə aparılmış klinik tədqiqatla təsdiq edilmişdir: şirkətin qida məhsullarının ‒ "Formula 1" protein kokteylinin və "Formula 3" protein qarışığının istifadəsi ilə çəkinin azaldılması proqramı standart aşağı kalorili pəhrizlə müqayisədə daha effektivdir. Tədqiqatın nəticələrinə əsasən bu məhsullar Milli Dietoloqlar və Nutrisioloqlar Assosiasiyası tərəfindən təsdiq edilmişdir.

Bütün tədqiqatlar Helsinki Bəyannaməsinin etik prinsiplərinə, GCP (Good Clinical Practice, Yaxşı kliniki təcrübə) Qaydalarına və qüvvədə olan normativ tələblərə uyğun olaraq həyata keçirilir.

Nə üçün Herbalife?

Nobel laureatları


Herbalife-un məhsullarının yaradılmasında və inkişaf etdirilməsində dünya miqyasında 300 elm adamı iştirak edir ki, bunlardan 50-si elmlər doktorudur. Şirkətin heyətində Elmi Məsləhət Şurası fəaliyyət göstərir.

İşçilər və müştərilərə davamlı olaraq öz sahələrində tanınmış mütəxəssislər olan böyük təcrübəyə malik böyük bir mütəxəssis qrupu məsləhət verir.

Herbalife ilə işləyən alimlər arasında bir Nobel mükafatçısı və laureatı var *.

Lui İqnarro yalnız Herbalife Elmi Məsləhət Şurasının üzvü deyil, həm də ürək-damar sistemi sahəsində tanınmış bir mütəxəssisdir.

* Nobel Akademiyası, müstəqil bir təşkilat olaraq, Herbalife ilə əlaqəli deyil və heç bir Herbalife® məhsulunu tövsiyə edə və ya təsdiq edə bilməz.

Nə üçün Herbalife?

Bütün dünyada şirkətin öz istehsalı


Herbalife məhsullarının keyfiyyətinin təminatı – şirkətin hər bir mərhələyə nəzarət etməyə və məhsulların keyfiyyətinə və effektivliyinə diqqət yetirməyə imkan verən öz istehsalıdır.

Herbalife inqrediyentlərin alınmasından son məhsulun yaradılmasına qədər bütün istehsalat prosesinin idarə edilməsindən ibarət olan Seed to Feed strategiyasına sadiqdir, bu da istehsalatın hər bir mərhələsində keyfiyyətə dərindən nəzarət etməyə imkan verir.

Gələcək məhsullar üçün inqrediyentlər planetin ekoloji cəhətdən təmiz rayonlarında mütəxəssislərin ciddi nəzarəti altında yetişdirilir. Bundan sonra onlar diqqətlə seçilir və emal edilir. Bu mərhələdə vitaminlərin və faydalı komponentlərin konsentrasiyasının analizi, təmizliyə və təhlükəsizliyə nəzarət həyata keçirilir.

Məhsulların əksəriyyəti Uinston-Salem şəhərində (ABŞ) İnnovasiyalar və istehsal Mərkəzində istehsal edilir. Bütün məhsullar keyfiyyət nəzarətindən keçir və etiketdə göstərilən tərkibə uyğunluq baxımından diqqətlə yoxlanılır.

Peşəkar nəql edilmədən sonra məhsullar Herbalife Satış Mərkəzlərində diqqətlə saxlanılır və elə oradan da Sizə təqdim edilir.

Nə üçün Herbalife?

Düzgün qidalanmanın əsasları


Herbalife-ın məhsulları məxsusi olaraq Sizin həyatınızı yaxşılaşdırmaq üçün yaradılır, lakin özünüzün ən yaxşı versiyanıza doğru aparan yolda nəticələrə nail olmaq üçün düzgün qidalanmaq və fəal həyat tərzi keçirmək lazımdır. Bu işdə Sizə 6 əsas element: zülal, vitamin və minerallar, faydalı yağlar, lifli maddə, fitonutriyentlər və su balansı kömək edəcək. Bu elementlərin, fərdi planın və mütəxəssislərimizin daimi dəstəyinin kombinasiyası Sizə öz həyatınızı yaxşılaşdırmağa, qarşıya qoyulmuş məqsədlərə nail olmağa və bütün maneələri dəf etməyə imkan verəcək.

Kömək lazımdır? Siz saytda ərizə saxlamaqla Herbalife-ın şəxsi məsləhətçisi ilə ünsiyyətdə ola bilərsiniz. O, məmnuniyyətlə Sizin üçün wellness-test keçirəcək, balanslaşdırılmış qidalanma və çəkiyə nəzarət proqramını işləyib hazırlayacaq.

Fəal və sağlam həyat tərzinin bütün gözəlliklərini özünüz üçün kəşf edin!

Qİda maddələrİ

Noxud Zülalı


Noxud bitki zülalıdır. Onun tərkibində böyük miqdarda əvəz edilə bilən və əvəz edilə bilməyən amin turşuları var və əzələ kütləsinin böyüməsinə və dəstəklənməsinə əhəmiyyətli təsir göstərir. Noxudda faydalı yağlar azdır və kifayət miqdarda pektinlə və digər faydalı maddələrlə zəngindir və buna görə də xolesterinin səviyyəsini azaltmaqda orqanizmə yardım edir.

Noxud bağırsağın sağlamlığı üçün çox vacib olan qida lifləri ilə zəngindir.

Qİda maddələrİ

Faydalı yağlar


Faydalı yağ turşuları Omeqa-3 (EPT və DHT) yalnız bəzi balıq növlərində (qızılbalıq, skumbriya), qozlarda, toxumlarda, avokadoda və bitki yağlarında var. Onlar qanda optimal arterial təzyiqi və ürək-damar sisteminin sağlamlığı üçün triqliseridlərin səviyyəsini normada saxlayır. Həmçinin EPT və DHT beynin normal fəaliyyəti üçün vacibdir.

Qİda maddələrİ

Karbohidratlar


Karbohidratlar barəsində danışarkən, biz tərkibində nişasta olan əriştə, düyü, kartof təsəvvür edirik.

Əslində bu həm də bizim bədənimiz üçün enerji mənbəyi olan, həm də tərkibində vitaminlər və minerallar, hüceyrələr və antioksidantlar olan meyvələr, tərəvəzlər, qarışıq dənli bitkilər, paxlalılardır.

Qİda maddələrİ

Qida lifləri


Lifli maddə nəinki rahat həzm prosesinə yardım edir, həm də aclığa nəzarət üçün toxluq hissi verir. İnsana gündə ortalama 25-30 qram hüceyrə lazımdır, lakin fakt üzrə əksər insanlar sutkada yalnız 10 qram qəbul edirlər.

Qİda maddələrİ

Fitonutriyentlər


Fitonutriyentlər bitkilərdən alınan təbii mənşəli birləşmələrdir, məhz onlar meyvələrə, tərəvəzlərə, otlara, ədviyyatlara və bəzi tam taxıl bitkilərinə gözəl rəng bəxş edir.

Hər bir fitonutriyent öz rolunu oynayır, məsələn, bakteriyalardan qorunmağa kömək edir. Bir çox fitonutriyentlər antioksidant kimi təsir göstərərək hüceyrələri və toxumaları gündəlik maddələr mübadiləsi nəticəsində yaranan zədələnmələrdən qorumağa kömək edir.

Qİda maddələrİ

Vitaminlər və minerallar


Vitaminlər və minerallar hər gün qəbul edilməli olan mikronutriyentlərdir, çünki onlar adətən bizim orqanizm tərəfindən hasil edilmir. Ümumilikdə vitaminlərin rolu yüzlərlə kimyəvi reaksiyaları, xüsusilə də, energetik metabolizmi, lipidlərin parçalanmasını işə salmaqdan ibarətdir.

Qİda maddələrİ

Aminturşular


Bədənimizin təxminən 15%-i* zülallardan ibarətdir, onlar da öz növbəsində aminturşulardan təşkil olunmuşdur. Bəzi aminturşular orqanizm tərəfindən sintez edilir, digərləri isə əvəzolunmaz aminturşular adlandırılır, onlar yalnız qidadan əldə edilə bilər. Heyvan mənşəli zülalın tərkibində bütün əvəzolunmaz aminturşuları vardır, halbuki bitki mənşəli zülalların əksəriyyətində soya istisna olmaqla) bir və ya bir neçə əvəzolunmaz aminturşunun lazımlı miqdarı çatışmır**.

*Heymsfield SB et al. Multi-component molecular-level body composition reference methods: evolving concepts and future directions. Obes Rev. 2015 Apr;16(4):282-94.
**Hughes GJ, et al. Protein digestibility-corrected amino acid scores (PDCAAS) for soy protein isolates and concentrate: criteria for evaluation. J Agric Food Chem. 2011 Dec 14;59(23):12707-12

Qİda maddələrİ

Kofein


Kofein konsentrasiyanın yaxşılaşmasına kömək edir, lakin yalnız ona etibar etmək lazım deyil – buraxılmış qida qəbulları, balanslaşdırılmamış qidalanma və susuzlaşma da əqli enerjimizə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edir. Bundan əlavə, bu balansın bir hissəsi kifayət qədər yuxu və istirahətdir. Əgər tərkibində kofein olan məhsulların istifadəsi gecə yuxusuna mane olursa, onların miqdarını azaltmaq və ya onları yalnız günün birinci yarısında qəbul etmək daha məqsədəuyğun olardı.

Qİda maddələrİ

Su balansı


Bədənimiz təxminən 60% sudan ibarətdir və su balansının həm daxildən, həm də xaricdən dəstəklənməsi insanın özünü yaxşı hiss etməsinə və yaxşı görünməsinə kömək edəcək. Gündə 2,5 litrədək su için, aşağıdakı sadə məsləhətlərə əməl edin:

  • Günə su ilə başlamaq üçün çarpayınızın yanında bir stəkan su qoyun –yuxudan sonra orqanizm hər zaman yüngül susuzlaşma hiss edir.
  • Gün ərzində su dolu stəkan və ya butulka hər zaman görüş sahənizdə olmalıdır – gündəlik istehlak norması barədə xatırlatma qismində.
  • Su – əla qəlyanaltıdır, yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl su için – bu, həm də iştahaya nəzarət etməyə kömək edəcək.

Güc xüsusİyyətlərİ

Qidalanma və yuxu


Yetkin insan orta hesabla gündə 7 saatdan 9 saatadək yatmalıdır. Yuxunun keyfiyyəti ilə artıq çəki arasındakı qarşılıqlı əlaqə iki istiqamətli ola bilər: keyfiyyətsiz yuxu çəkinin artmasına səbəb olur və piylənmə yuxunun pozulmasına səbəb olur1,2. Tədqiqat göstərmişdir ki, yuxu çatışmazlığı gündə əlavə 385 kkal istehlakına gətirib çıxarmışdır3.


YUXUNUN KEYFİYYƏTİNİN YAXŞILAŞDIRILMASI ÜÇÜN MƏSLƏHƏTLƏR:

  • Yatmazdan 1 saat əvvəl bütün elektron cihazları söndürün.
  • Kofein qəbulunu məhdudlaşdırın.
  • Gün ərzində kifayət qədər maye qəbul edin.
  • Qidanı yatmazdan ən azı 3 saat əvvəl qəbul edin.
  • 22:45 ilə 23:15 arasındakı dövrdə yatın.

1) Golem DL, et al. An Integrative Review of Sleep for Professionals. Adv Nutr 2014;5:742–759.
2) Grandner MA, et al. Dietary nutrients associated with short and long sleep duration. Data from a nationally representative sample. Appetite. 2013 May;64:71-80.
3) Al Khatib HK, et al.The effects of partial sleep deprivation on energy balance: a systematic review and meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2017 May;71(5):614-624.

Güc xüsusİyyətlərİ

Qidalanma və stress


Stress sinir sistemini dərhal reaksiya verməyə təhrik edir – ürəkdöyünmə artır və qan təzyiqi yüksəlir, tər vəziləri stimullaşır, müvəqqəti olaraq enerji səviyyəsinin yüksəlməsi hiss olunur. Stress insanı özünü tükənmiş hiss etməyə vadar edir və yuxunun keyfiyyətinə təsir edə bilər** Stress, sirkad ritmləri və immunitetimiz bir-biri ilə sıx bağlıdır. Sağlam qidalanma, yuxu və təbii sirkad ritmlərlə sinxronlaşma – yaxşı əhval-ruhiyyənin fundamental əsaslarıdır.


STRESSİN İDARƏ OLUNMASI ÜZRƏ MƏSLƏHƏTLƏR:

  • Gündəlik həyatınıza fiziki fəallıq əlavə edin.
  • Gündəlik rasionunuza diqqət ayırın – balanslaşdırılmış şəkildə qidalanın.
  • Hər fürsətdə özünüz üçün vaxt tapın.
  • Diqqətinizi nəzarət edə biləcəyiniz şeylərə cəmləyin.
  • Müsbət əhval-ruhiyyəni qoruyun.

*Nyberg ST, et al. Job strain in relation to body mass index: pooled analysis of 160 000 adults from 13 cohort studies. J Intern Med. 2012 Jul;272(1):65-73.
** Koch CE, et al. Interaction between circadian rhythms and stress. Neurobiol Stress. 2016 Sep 8;6:57-67.

Güc xüsusİyyətlərİ

Qidalanma və idman


Gündəlik həyatda fiziki fəallığın həcminin artırılması – daha sağlam gələcəyə aparan optimal yoldur. Bu məqsədə nail olmaq üçün yüklənmələr müntəzəm və müxtəlif olmalıdır – dözümlülük, güc, balans və çeviklik üzrə. Qüvvənin, anaerob gücün və oynaqların elastikliyinin maksimal göstəriciləri bədən temperaturunun maksimal olduğu 1,3 axşama yaxın müşahidə olunur, axşamlar qüvvə və dözümlülüyün birgə məşq etdirilməsi isə səhər vaxtına nisbətən əzələ kütləsinin daha çox artmasına gətirib çıxara bilər2. Bundan əlavə, tədqiqatlar göstərir ki, ən yaxşı nəticələr məşq planlaşdırılmış olduğu zaman əldə edilir1.


MƏSLƏHƏTLƏR:

  • Həftədə ən azı 150 dəqiqə məşq etməyə çalışın.
  • Məşq proqramlarını əvvəlcədən planlaşdırın.
  • Məşq üçün günün optimal vaxtını seçin, onun müddəti 30-60 dəqiqə olmalıdır.
  • Müxtəlif növ məşqləri növbələşdirin –dözümlülük, güc, balans və çeviklik üzrə.
  • Optimal fiziki fəallığı seçərək, onunla müntəzəm məşğul olun.

1 Chtourou, H, et al. The effect of strength training at the same time of the day on the diurnal fluctuations of muscular anaerobic performances. J Strength Cond Res. 2012. 26(1): 217–225.
2 Hayes LD, Bickerstaff GF, Baker JS. Interactions of cortisol, testosterone, and resistance training: influence of circadian rhythms. Chronobiol Int. 2010 Jun;27(4):675-705.
3 Shibata S and Tahara Y. Circadian rhythm and exercise. J Phys Fitness Sports Med. 2014. 3(1): 65-72

Güc xüsusİyyətlərİ

Qidalanma və enerji


Çox zaman biz günün ikinci yarısında yuxuya daha çox meyl göstəririk –tədqiqatlar nahardan sonra zehni iş qabiliyyətinin və əmək məhsuldarlığının azalmasını sübut edir. Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, nahar zamanı yüksək karbohidrat tərkibli qidalardan istifadə zamanı enerjinin azalması daha çox hiss olunur.


FAYDALI MƏSLƏHƏTLƏR:

  • Gündə 7-9 saat yatmağa çalışın.
  • Səhər yeməyini ötürməyin.
  • Gün ərzində sağlam qəlyanaltılar edin –onlar enerji ehtiyatlarını bərpa etməyə kömək edirlər.
  • Yaxşı əhval və əqli fəaliyyət üçün kifayət qədər maye qəbul edin.

1 Bes F; Jobert M; Schulz H. Modeling napping, post-lunch dip, and other variations in human sleep propensity. SLEEP 2009;32(3):392- 398
2 Folkard S, Tucker P. Shift work, safety and productivity. J Occup Med. 2003; 53: 95–101
3 Integrative Review of Sleep for Professionals. Adv Nutr 2014;5:742–759

Güc xüsusİyyətlərİ

Qidalanma və vaxt


Bədənimizdə bir çox fizioloji və nutrioloji proseslər sutkalıq ritmlərə tabedir. Son zamanlar aparılmış tədqiqatlar göstərmişdir ki, qida qəbulunun vaxtı çəkiyə nəzarətin effektivliyinə təsir göstərir. Saat 15:00-a qədər nahar edən insanlar daha gec nahar edənlərlə müqayisədə çəkinin azaldılmasında daha yaxşı nəticələr əldə etmişlər*.


BİOLOJİ SAATI OPTİMALLAŞDIRMANIN 6 ÜSULU:

  • Günə sağlam və tam dəyərli səhər yeməyi ilə başlayın.
  • Sizin 3 əsas yemək qəbulunuz və 2 qəlyanaltınız olmalıdır.
  • İmkan daxilində, günlük qidalanma planını tərtib edin və əsas qida qəbullarını ötürməyin.
  • Rasionunuzu balanslaşdırın, gün ərzində kalori istifadəsinin artmasına yol verməyin.
  • Qidalanma rejiminə riayət edin – vaxtında nahar edin.
  • Müntəzəm qidalanın – özünüz üçün optimal enerji sxemini tapın və ona riayət edin.

*Garaulet M, Gomez-Abellan P, Alburquerque-Bejar JJ, Lee YC, Ordovas JM, Scheer FA. Timing of food intake predicts weight loss effectiveness. Int J Obes (Lond) 2013 Jan; 29.

Saytın yenilənmələrini izləyin!

Tezliklə sizə düzgün qidalanmanın bütün sirlərini açıqlayacağıq saytın yenilənmələrini izləyin!
'herbalife:club_zoj.button' is not a component Müraciət etmək